Κασσάνδρα, Χαλκιδική - Γενικές πληροφορίες

Κασσάνδρα, Χαλκιδική - Γενικές πληροφορίες
Κασσάνδρα
Πληροφορίες για την Κασσάνδρα
Κασσάνδρα - Χαλκιδική Σαν πλοίο αγκυροβολημένο, η χερσόνησος της Κασσάνδρας, υπομένει στωικά κάθε καλοκαίρι τους χιλιάδες παραθεριστές για να τους ταξιδέψει στις παραλίες που ονειρεύονταν όλο το χειμώνα.
Η πιο πυκνοκατοικημένη από τις τρεις χερσονήσους της Χαλκιδικής, εκτός από τις δαντελένιες ακτές της που εκτείνονται για αρκετά χιλιόμετρα και τα κρυστάλλινα νερά, προσφέρει έντονη νυχτερινή ζωή με δεκάδες μπαράκια κατά μήκος των ακτών ή μέσα στα χωριά, ιαματικά λουτρά, μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, καθώς και ψυχαγωγία στα σημαντικά φεστιβάλ Σάνη και Σίβηρης.

Η Κασσάνδρα είναι το δυτικότερο άκρο της Χαλκιδικής και βρίσκεται Κασσάνδρα - Χαλκιδική πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη. Εντυπωσιακή είναι η είσοδος στην Κασσάνδρα καθώς ενώνεται με την Χαλκιδική με τη γέφυρα της Νέας Ποτίδαιας, το πρώτο χωριό που συναντά ο επισκέπτης. Στην ουσία η χερσόνησος της Κασσάνδρας είναι νησί που χωρίζεται από τη στεριά με τη διώρυγα της Ποτίδαιας, απ' όπου η πανοραμική θέα είναι εκπληκτική ιδιαίτερα το ηλιοβασίλεμα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το αρχαίο όνομα της Κασσάνδρας ήταν Φλέγρα, το οποίο σημαίνει τόπος φωτιάς. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η περιοχή ήταν η πατρίδα των Γιγάντων και έγινε πεδίο μάχης κατά την εποχή των γιγαντομαχιών, όταν προσπάθησαν οι γίγαντες να διώξουν τους θεούς από τον Όλυμπο.
Κασσάνδρα - Χαλκιδική Κασσάνδρα - Χαλκιδική Κασσάνδρα - Χαλκιδική Κασσάνδρα - Χαλκιδική Κασσάνδρα - Χαλκιδική