Κρυοπηγή

English Deutsch

Η κρυοπηγή βρίσκεται στη χερσόνησο της Κασσάνδρας Χαλκιδικής σε απόσταση 90 χλμ. απο την Θεσσαλονίκη. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά πευκόφυτου λόφου με θέα τον κόλπο της Κασσάνδρας. Η περιοχή κατοικείται από αρχαιοτάτων χρόνων και η σημερινή Κρυοπηγή βρίσκεται μεταξύ των θέσεων των αρχαίων πόλεων Νεάπολη και Φλέγκρα. Το άριστο κλίμα, ο συνδυασμός κατάφυτου βουνού και πεντακάθαρης θάλασσας (δύο γαλάζιες σημαίες το 1991) μαζί με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας καθιστούν την Κρυοπηγή το πιο αξιόλογο θέρετρο της περιοχής.

kriopigi1.jpg (9178 bytes)

kriopigi2.jpg (10143 bytes)

Οι δώδεκα (12) ξενοδοχειακές μονάδες με δύναμη χιλίων (1.000) δωματίων καθώς και το οργανωμένο κάμπινγ του ΕΟΤ και τα διακόσια πενήντα (250) επιπλωμένα διαμερίσματα και δωμάτια της περιοχής προσφέρουν άνετη και ευχάριστη διαμονή και δυνατότητα ποικίλων δραστηριοτήτων (θαλάσσια σπόρ, εκδρομές, τένις, ιππασία κλπ.). Στην Κρυοπηγή βρίσκεται το "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ" που είναι προσφορά του ζεύγους Dr. Erhart και Sofia Ziegler. Το κέντρο αυτό αποτελεί σημείο συνάντησης, καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου, παιδαγωγών απ' όλο τον κόσμο που έρχονται εδώ να συνεργαστούν και να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και τα συνέδρια που οργανώνει.

Με ορμητήριο την Κρυοπηγή ο επισκέπτης μπορεί να εκδράμει στο Άγιο Όρος, το σπήλαιο των Πετραλώνων, την Αρχαία Όλυνθο, την πατρίδα του Αριστοτέλη Στάγειρα, να απολαύσει τις φυσικές ομορφιές και τα Μοναστήρια του Αγίου Όρους κάνοντας κρουαζιέρα γύρω του ή και ψαρέωει στους ψαρότοπους της περιοχής. Τέλος ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει στον τόπο παραγωγής τους, τα υψηλής ποιότητας φυσικά προϊόντα της περιοχής που είναι το μέλι, τα φρούτα, το κρασί, οι ελιές και το ελαιόλαδο. Στην περιοχή υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες (ΟΤΕ, Τράπεζες, Κέντρο Υγείας), καθώς και εστιατόρια, bar, ταβέρνες και καταστήματα λαϊκής τέχνης.

kriopigi3.jpg (7250 bytes)

Χρήσιμες πληροφορίες

Τ.Κ. 63077
Κοινότητα 0374 51874
Αστυνομία 0374 51111

 

Επιστροφή στην Κασσάνδρα Επιστροφή στο Χάρτη

tree.gif (1257 bytes)© halkidiki.com 1997-99. Contact Webmaster