Πολύχρονο, Χαλκιδική

 
Πολύχρονο
Τοποθεσία (Χάρτης)
Καταλύματα
Ξενοδοχεία
Studios, Διαμερίσματα, Δωμάτια
Οικίες, Βίλες
Φωτογραφίες

Στο χωριό Πολύχρονο, που βρίσκεται στη χερσόνησο Κασσάνδρα και απέχει μόνο 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, αξίζει να διαθέσετε ένα πρωινό περπατώντας στην αμμουδιά, που εκτείνεται για επτά ολόκληρα χιλιόμετρα, απολαμβάνοντας παράλληλα την δροσερή θάλασσα της περιοχής. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε τα θαλάσσια σπορ, κανό, ποδήλατο, jet-ski, που βρίσκονται στη διάθεση σας κατά μήκος της παραλίας.
Το συγκεκριμένο χωριό ξεχωρίζει σημαντικά για την ιστορία του καθώς συνεχώς γίνονται ανασκαφές που αποκαλύπτουν θησαυρούς της αρχαιότητας. Συγκεκριμένα μπορείτε να δείτε τον δασωμένο λοφίσκο της ακρόπολης της αρχαίας πόλης, το αρχαίο νεκροταφείο και την πρωτοχριστιανική εκκλησία με τις μαρμάρινες κολόνες. Στο χωριό λειτουργεί λαογραφικό μουσείο με εκθέματα από την αγροτική και οικογενειακή ζωή των πρώτων κατοίκων. Εκεί θα δείτε αργαλειό και ό,τι έχει σχέση με την ύφανση, πατητήρι, κόσκινα κ.λ.π.
Μέσα στο χωριό αλλά και δίπλα στην πεζοδρομημένη παραλία θα βρείτε πολυτελή εστιατόρια με εξαιρετικό σέρβις, μπαράκια και ντισκοτέκ, θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην περιοχή και πλήθος ενοικιαζομένων δωματίων με τη χαρακτηριστική μεσογειακή φιλοξενία. Επίσης είναι ευκαιρία να θαυμάσετε τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια, την εκκλησία του Αγ. Αθανασίου, που χτίστηκε το 1912μ.Χ, την πλατεία Του Χριστού, με την εκκλησία η Γέννηση Του Χριστού, η οποία χρονολογείται από το 1863μ.μΧ., το υπαίθριο ελαιοτριβείο με το πιεστήριο και το διαμορφωμένο παλιό πηγάδι.
Μια εκδρομή που επιβάλλεται να πραγματοποιήσετε, ειδικά οι φυσιολάτρες, αφορά την μοναδική, στη χερσόνησο Κασσάνδρα, λίμνη Μαυρόμπαρα, μόλις 3χλμ. από το Πολύχρονο προς το βουνό. Στον υδροβιότοπο αυτό αναπτύσσεται ένα ξεχωριστό είδος χελώνας, γνωστό ιδιαίτερα στο εξωτερικό ως χελώνα της Μαυρόμπαρας Χαλκιδικής. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε jeep safari, τα οποία διοργανώνονται από ξενοδοχεία του Πολύχρονου και προσφέρουν πλήρη ξενάγηση στην περιοχή.