English version
English

Deutsch version
Deutsch

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

Ουρανούπολη
Τοποθεσία (Χάρτης)
Παραλίες &
Φωτογραφίες
   

 

 

 

 

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΗ Ουρανούπολη, μια πραγματικά ξεχωριστή πόλη, που βρίσκεται στα σύνορα του ανθρώπινου με το θείο, καθώς ενώνει το Άγιο Όρος με την Υπόλοιπη Ελλάδα, απέχει από τη Θεσσαλονίκη 120 χλμ. και ανταμείβει κάθε επισκέπτη πλουσιοπάροχα με τα φυσικά της κάλλη, καθώς συνδυάζει αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα.
Μια παραθαλάσσια τοποθεσία στους πρόποδες του Άθωνα με ιστορικό και αρχιτεκτονικό μεγαλείο αλλά και πολλαπλές ευκαιρίες για ξεκούραση και ηρεμία. 
Χαρακτηριστικό της Ουρανούπολης η γαλήνη που επικρατεί προκαλώντας ανάταση ψυχής και στον πιο κουρασμένο από την καθημερινότητα επισκέπτη. 
ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Η είσοδος στο Άγιο Όρος επιτρέπεται μόνο στους άνδρες (κατόπιν χορήγησης ειδικής άδειας), αλλά ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να κάνει μια θαλάσσια περιήγηση γύρω από τη χερσόνησο του Αγίου όρους, να παρατηρήσει από μακριά με γυμνό μάτι ή με κιάλια τη φυσική ομορφιά του και την εξαίρετη αρχιτεκτονική των βυζαντινών μοναστηριών.
Τα καραβάκια εκτελούν καθημερινά κρουαζιέρες γύρω από το Άγιο Όρος, ενώ από την Ουρανούπολη υπάρχει συχνή συγκοινωνία για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τα υπόλοιπα χωριουδάκια της Χαλκιδικής. Αξίζει να επισκεφθείτε τον Πύργο του Προσφορίου, που βρίσκεται δίπλα στο λιμανάκι και είναι μεγαλύτερος και καλύτερα σωζόμενος πύργος στη Χαλκιδική. Χτίστηκε πριν από το 1344 από τη μονή Βατοπεδίου. Το 1928 εγκαταστάθηκε εκεί το ζεύγος (Loch) Λωκ, το οποίο στήριξε τους πρόσφυγες της εποχής και δημιούργησε μια παράδοση στα χειροποίητα χαλιά, που κρατάει μέχρι σήμερα.
ΦΑΓΗΤΟ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό πρωϊνό δίπλα στην παραλία σε μια από τις καφετέριες ή τα εστιατόρια του παραθαλάσσιου χωριού παραδοσιακά. Στη συνέχεια αγοράστε παραδοσιακά γλυκά και είδη λαϊκής τέχνης στα σοκάκια του χωριού, βρείτε τα μικρά μαγαζάκια στα οποία πωλούν τα έργα τους αυτοδίδακτοι καλλιτέχνες, οι οποίοι δημιουργούν διακοσμητικά αντικείμενα με αποξηραμένα λουλούδια, με επεξεργασμένο γυαλί και άλλα. 
Το μεσημέρι απολαύστε ένα γεύμα με φρέσκο ψάρι και πιείτε αγιορείτικό κρασί, ενώ θα σας νανουρίζει η θαλασσινή αύρα. Περπατήστε μέσα στο χωριό και ανταποδώστε τα φιλόξενα χαμόγελα των κατοίκων για να νιώσετε αμέσως σαν στο σπίτι σας.
Το βράδυ θα βρείτε καλά εστιατόρια και ουζερί με μεζέδες και αν είστε τυχεροί μπορεί να ακούσετε παλιά ελληνικά τραγούδια από τοπικούς τραγουδοποιούς. 
ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΚΟΛΥΜΠΙ
Ανάλογα με τη διάθεσή του ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει είτε τις κοντινές πεντακάθαρες παραλίες της Ουρανούπολης είτε τους μικρούς γραφικούς όρμους της για να απολαύσει ένα δροσερό μπάνιο στη θάλασσα. Ωστόσο, έχει τη δυνατότητα να πάρει κάποιο από τα μικρά καράβια στο λιμανάκι της πόλης και να κολυμπήσει στα γαλαζοπράσινα νερά των πέντε ακατοίκητων νησιών που βρίσκονται απέναντι από το παραθαλάσσιο χωριό. 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Στην Ουρανούπολη ο επισκέπτης μπορεί να βρει τράπεζες, με μηχανήματα ΑΤΜ για άμεσες συναλλαγές, υπεραστικά λεωφορεία προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις γειτονικές κωμοπόλεις στη Σιθωνία. 
Επίσης, διαθέτει φαρμακεία, αστυνομικό τμήμα, καταστήματα αγοράς και εκτύπωσης φιλμ, ΟΤΕ και καρτοτηλέφωνα, καταστήματα με είδη αλιείας για τους φίλους του ψαρέματος, σταθμός βενζίνης και συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων

 


| Αρχική Σελίδα | Επιστροφή | English | Deutsch |